Сьогодні, 23 листопада, з Центрального залізничного київського вокзалу у перший рейс вирушив унікальний поїзд-кухня Food Train. Він відправився на Харківщину.
Про це повідомили представники “Укрзалізниці” у Telegram.
Відправлення відбулось у День подяки, який святкують в США.
Поїзд-кухня вирушив до Харкова та Ізюма, щоб нагодувати святковими стравами працівників ДСНС, поліцейських, медиків, залізничників та цивільне населення у прифронтових зонах.
“Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто кожного дня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині. Це медики, поліцейські, працівники ДСНС, саме до них поїде наш поїзд та повезе святкові страви”, — наголосив голова правління “Укрзалізниці” Євген Лященко.
Запечену індичку та інші страви традиційні страви (картоплю та гарбузовий пиріг) також передадуть мешканцям міст, які цього потребують.
Нагадаємо, що цей проєкт був створений фондом Говарда Баффета, американця, який з перших днів повномасштабного вторгнення допомагав Україні. Поїзд складається з шести вагонів, повністю автономний й здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день.
Раніше ми писали, що “Укрзалізниця” оприлюднила новий графік руху поїздів на 2024 рік.