Фото: pixabay.com
Робити консервацію можна і без солі. Замінити дефіцитну сіль при консервуванні продуктів можна оцтом або цукром.
Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко в ефірі телеканалу “1+1”.
Щодо недосоленості шкільного меню, за словами Клопотенка, це було зроблено спеціально, щоб діти почали вживати менше солі.
“Вона (сіль – ред.) за всіма даними Всесвітньої організації охорони здоров’я є шкідливою. Загалом що менше солі ми вживаємо, то довше ми можемо прожити. Якщо житимемо екологічно, в нормальних умовах і будемо вести нормальний спосіб життя. Попри те, що у нас зараз траплялася така трагедія, нам не потрібно шукати імпортну сіль, нам потрібно просто менше її використовувати”, — сказав Клопотенко.
Він додав, що найпростіше рішення — привчати свій організм вживати менше солі.